Psihoterapia ca soluție în tulburările de comportament alimentar

Anorexia, bulimia, obezitatea, alimentația compulsivă sunt probleme foarte des întâlnite în zilele noastre. Emoțiile negative și multe din conflictele trăite au impact în modul cum ne comportăm cu mâncarea.

Path
Vezi video

Emoțiile pot cauza afecțiuni fizice

Fie că o persoană mănâncă prea mult sau, din contră, alege să se înfometeze sau organismul său nu asimilează cum trebuie alimentele, de cele mai multe ori, în spatele acestor situații se află o serie de emoții negative. 

Frica de a nu ne îngrășa stă în spatele anorexiei, iar nevoia incontrolabilă de a mânca în exces, alimentează bulimia. 

În plus, apar și sentimente de vinovăție și de jenă, datorită comportamentelor nesănătoase. Foarte multe persoane care au un episod de alimentație compulsivă, resimt apoi dezgust față de propria persoană. 

Toate acestea produc efecte de dezechilibru asupra organismului nostru.

Tulburările de comportament alimentar se pot soluționa

Anorexia, bulimia, obezitatea și alimentația compulsivă duc în mod cert la agravarea sănătății. Însă, toate aceste tulburări se pot depăși, cu sprijinul unui psihoterapeut.  

Atunci când avem diferite greutăți în viață, mâncatul pe fond emoțional nu este o soluție.

Ilustrație reprezentând o sesiune de terapie

Cum ajută psihoterapia în rezolvarea acestor probleme

Psihoterapia aduce rezultate în tulburările de comportament alimentar, deoarece poate modifica gândurile iraționale și poate duce la echilibrarea acestora. 

Cu sprijinul unui psiholog, persoana afectată poate regăsi echilibrului între sănătate, frumusețe, energie și o stare de bine permanentă.

Testimoniale

Andra, multumesc frumos pentru tot. Mi-a ramas in gand “orice are o solutie, numai moartea nu..! Zi frumoasa

C. - 44 ani
Pictogramă 5 stele

Terapia m-a ajutat să-mi deschid mintea, mi-a arătat faptul că lucrurile pot fi privite din mai multe unghiuri, cu timpul am renunțat la rigiditate și la oamenii toxici din viața mea.

Ciprian V. - 34 ani
Pictogramă 5 stele

După vreo câțiva ani după ce am suferit o traumă, am avut probleme cu mâncarea, am scăzut mult în greutate, am contactat mulți psihologi, până m-am oprit la Andra. Cu blândețea ei, m-a învățat cum să-mi fac din mâncare un prieten de nădejde, să îmi iubesc corpul așa cum este el.

Lavinia E. - 26 ani
Pictogramă 5 stele

După doar prima întâlnire, am ajuns să recomand platforma asta Psiholog.ro. Mulțumesc pentru rezolvarea promptă a problemelor mele cu stresul și fricile.

Claudiu - 32 ani
Pictogramă 5 stele

Terapeuții noștri au experiență în diverse probleme

Cum funcționează platforma Psiholog.ro

icon-poll

Completezi un chestionar

Ne ajută să înțelegem mai bine nevoile tale, pentru a vedea ce tip de terapie ți se potrivește. Toate informațiile sunt confidențiale!

icon-timetable

Te programezi la un terapeut

Vezi programul psihoterapeuților și detalii despre aceștia, iar în funcție de disponibilitatea și preferințele tale, poți alege ceea ce ți se potrivește. Confirmarea programării o realizezi direct din platformă.

icon-webcam

Începi terapia online

Începi să lucrezi cu psihoterapeutul tău pentru a-ți rezolva problemele. Depinde doar de tine să faci un prim pas in procesul de transformare. Viața ta e pe cale să se transforme, tu alegi când începi!