VEZI VIDEO

Tristețe - o emoție ce poate să conducă la neîmplinire și depresie

Tristețea este o emoție ce poate să difere ca intensitate, de la ușoară, la severă. În funcție de evenimentul sau de contextul care determină nefericirea, aceasta poate să se întindă pe perioade lungi de timp, lucru ce afectează grav persoana în cauză.

Cele mai comune tipare comportamentele provocate de tristețe sunt:

izolare socială
interes scăzut
lipsa motivației
Efectele tristeții sunt și de natură fizică

Efectele tristeții sunt și de natură fizică

O persoană care se confruntă cu tristețe severă își schimbă inclusiv aspectul fizic. Grimasa acesteia va fi de obicei una care denotă nefericire, cu pleoapele căzute, colțurile buzelor coborâte și o figură încruntată. În ceea ce privește impactul la nivel psihologic, tristețea este de obicei trecătoare, însă în cazurile mai grave se poate transforma în depresie.

Această emoție negativă poate să apară ca urmare a unui eveniment traumatizant (divorț, decesul unei persoane dragi, concediere etc.) sau poate să fie rezultatul unei neîmpliniri constante. Indiferent de motiv, este important ca persoana afectată să depisteze cauzele și să învețe să gestioneze situația pentru a depăși astfel de momente dificile.

Depresia poate fi evitată cu ajutorul terapiei

Chiar dacă tristețea reprezintă de obicei un episod trecător în viața oricărui om și este normal să apară la un moment dat, atunci când simptomele devin tot mai severe, riscul de a evolua în depresie este major. Cu ajutorul terapiei există posibilitatea de a regăsi motivația și de a depăși acest obstacol, înainte de a suferi de depresie, una dintre cele mai frecvente tulburări de sănătate mintală în prezent.

Depresia poate fi evitată cu ajutorul terapiei
Ilustrație reprezentând o sesiune de terapie

Terapeutul este liantul între pacient și o viață mai bună

Cu ajutorul terapiei fiecare om va descoperi mecanisme care i se potrivesc și pe care le poate însuși pentru a trece cu bine peste momentele grele din viață. Depășirea tristeții reprezintă un obiectiv pe care, împreună cu terapeutul, îl poți atinge – dacă ești dispus să primești ajutor.

Programează o ședință

Testimoniale

Andra, multumesc frumos pentru tot. Mi-a ramas in gand “orice are o solutie,numai moartea nu..! Zi frumoasa

C. - 44 ani

Terapia m-a ajutat să-mi deschid mintea, mi-a arătat faptul că lucrurile potfi privite din mai multe unghiuri, cu timpul am renunțat la rigiditate și la oamenii toxici dinviața mea.

Ciprian V. - 34 ani

După vreo câțiva ani după ce am suferit o traumă, am avut probleme cumâncarea, am scăzut mult în greutate, am contactat mulți psihologi, până m-am oprit la Andra. Cublândețea ei, m-a învățat cum să-mi fac din mâncare un prieten de nădejde, să îmi iubesc corpul așacum este el.

Lavinia E. - 26 ani

După doar prima întâlnire, am ajuns să recomand platforma asta Psiholog.ro.Mulțumesc pentru rezolvarea promptă a problemelor mele cu stresul și fricile.

Claudiu - 32 ani

Cum funcționează platforma Psiholog.ro

Completezi un chestionar

Ne ajută să înțelegem mai bine nevoile tale, pentru a vedea ce tip deterapie ți se potrivește. Toate informațiile sunt confidențiale!

Te programezi la un terapeut

Vezi programul psihoterapeuților și detalii despre aceștia, iar înfuncție de disponibilitatea și preferințele tale, poți alege ceea ce ți se potrivește. Confirmareaprogramării o realizezi direct din platformă.

Începi terapia online

Începi să lucrezi cu psihoterapeutul tău pentru a-ți rezolvaproblemele. Depinde doar de tine să faci un prim pas in procesul de transformare. Viața ta e pe cale săse transforme, tu alegi când începi!

Programează o ședință