Orice problemă în relația de cuplu are o soluționare!

Partenerul ideal poate părea un mit în zilele noastre. Ne e tot mai greu să ne apropiem de oameni, dar cu toate acestea, relațiile sănătoase, bazate pe iubire și respect, există încă. 

În aceeași măsură există și relații toxice, care duc la respingere, distanțare sau chiar abuzuri în cuplu.

Path
Vezi video

Care este granița între o relație de cuplu sănătoasă și una toxică?

Răspunsul depinde de anumiți factori. Iar pentru a-i înțelege, trebuie să urmărim dezvoltarea unei relații. 

Când se formează cuplu, etapa de îndrăgostire romantică durează între 3 și 6 luni. Ulterior, fiecare dintre parteneri începe să se concentreze pe pasiunile proprii și pe alte activități. Iar intensitatea emoțională scade. 

Asta nu înseamnă că relația devine toxică.

Punctul critic în orice relație de cuplu

Următoarea etapă a unei relații e lupta pentru putere. 

Aici începem să ne formăm așteptări cu privire la partener, mai mult sau mai puțin realiste. Aici pot apărea situații în care un partener se poziționează mai presus de celălalt. 

Dacă se întâmplă asta și apar diferite abuzuri verbale, emoționale, chiar fizice, relația a devenit una toxică. 

Partenerul care se crede superior poate recurge la șantaj emoțional, manipulare, iar partenerul abuzat poate rămâne în relație de frică sau fiindcă îi este greu să spună NU.

Ilustrație reprezentând o sesiune de terapie

Psihoterapia online ajută la rezolvarea relațiilor toxice

Psihoterapia are rolul de a-i învăța pe oameni, în primul rând, să își dea seama dacă relația lor de cuplu este una sănătoasă și sau una abuzivă.

Un psiholog îi învață pe parteneri cum să comunice eficient, să-și gestioneze propriile emoții și dorințe, cum să ia decizii bune pentru viața lor.

Psihoterapia ne poate ajuta să răspundem la întrebarea ,,ce fac acum cu relația mea?”

Testimoniale

Andra, multumesc frumos pentru tot. Mi-a ramas in gand “orice are o solutie, numai moartea nu..! Zi frumoasa

C. - 44 ani
Pictogramă 5 stele

Terapia m-a ajutat să-mi deschid mintea, mi-a arătat faptul că lucrurile pot fi privite din mai multe unghiuri, cu timpul am renunțat la rigiditate și la oamenii toxici din viața mea.

Ciprian V. - 34 ani
Pictogramă 5 stele

După vreo câțiva ani după ce am suferit o traumă, am avut probleme cu mâncarea, am scăzut mult în greutate, am contactat mulți psihologi, până m-am oprit la Andra. Cu blândețea ei, m-a învățat cum să-mi fac din mâncare un prieten de nădejde, să îmi iubesc corpul așa cum este el.

Lavinia E. - 26 ani
Pictogramă 5 stele

După doar prima întâlnire, am ajuns să recomand platforma asta Psiholog.ro. Mulțumesc pentru rezolvarea promptă a problemelor mele cu stresul și fricile.

Claudiu - 32 ani
Pictogramă 5 stele

Terapeuții noștri au experiență în diverse probleme

Cum funcționează platforma Psiholog.ro

icon-poll

Completezi un chestionar

Ne ajută să înțelegem mai bine nevoile tale, pentru a vedea ce tip de terapie ți se potrivește. Toate informațiile sunt confidențiale!

icon-timetable

Te programezi la un terapeut

Vezi programul psihoterapeuților și detalii despre aceștia, iar în funcție de disponibilitatea și preferințele tale, poți alege ceea ce ți se potrivește. Confirmarea programării o realizezi direct din platformă.

icon-webcam

Începi terapia online

Începi să lucrezi cu psihoterapeutul tău pentru a-ți rezolva problemele. Depinde doar de tine să faci un prim pas in procesul de transformare. Viața ta e pe cale să se transforme, tu alegi când începi!