Motivație - schimbarea pozitivă din viața oricărui om

Indiferent de vârstă, motivația reprezintă un motor pentru o viață de calitate, din toate punctele de vedere. Ai nevoie de motivație pentru relații personale și profesionale sănătoase, dar și pentru a te autodepăși.

Atunci când o persoană nu găsește motivația pentru a îndeplini sarcini, se poate confrunta cu:

  • stimă de sine scăzută
  • depresie 
  • relații deficitare acasă și la muncă
  • incapacitatea de a performa
Path
Vezi video

Totul pornește cu motivația

O persoană demotivată va avea probleme pe mai multe planuri ale vieții. Chiar dacă zilele mai puțin bune sunt normale pentru oricine, atunci când acestea devin o obișnuință, apar probleme la nivel emoțional și nu numai. Afectarea echilibrului are consecințe care pot să te distragă de la un stil de viață sănătos și de la activitățile de rutină. 

Prin terapie se pot scurta perioadele lipsite de motivație

Motivele pentru care un om poate să ajungă într-o stare letargică, în care nu mai găsește plăcere în aproape nicio activitate, sunt numeroase: episoade traumatice, divorțuri, decese, boli etc. Este evident că după astfel de șocuri, o anumită perioadă energia și motivația o să fie la un nivel scăzut. În cazul în care aceste stări se prelungesc anormal de mult, este vorba despre o tulburare ce poate avea consecințe în viitor.

Ilustrație reprezentând o sesiune de terapie

Terapia este o formă de vindecare și alinare

Indiferent de problemele care apar la un moment dat în viață, echilibrul este cheia. Chiar dacă o persoană are parte de evenimente nefericite sau de stări prelungite de demotivare, prin intermediul terapiei se pot depista soluții personalizate pentru redobândirea dorinței de a performa pe toate planurile. 

Este esențial să apelezi la sprijin specializat pentru a descoperi mecanisme ce pot fi utile în viața de zi cu zi. Chiar dacă îți cunoști diagnosticul sau dacă intuiești rezolvările, terapeutul este cel mai potrivit îndrumător pentru situațiile în care demotivarea îți guvernează activitățile.

Testimoniale

Andra, multumesc frumos pentru tot. Mi-a ramas in gand “orice are o solutie, numai moartea nu..! Zi frumoasa

C. - 44 ani
Pictogramă 5 stele

Terapia m-a ajutat să-mi deschid mintea, mi-a arătat faptul că lucrurile pot fi privite din mai multe unghiuri, cu timpul am renunțat la rigiditate și la oamenii toxici din viața mea.

Ciprian V. - 34 ani
Pictogramă 5 stele

După vreo câțiva ani după ce am suferit o traumă, am avut probleme cu mâncarea, am scăzut mult în greutate, am contactat mulți psihologi, până m-am oprit la Andra. Cu blândețea ei, m-a învățat cum să-mi fac din mâncare un prieten de nădejde, să îmi iubesc corpul așa cum este el.

Lavinia E. - 26 ani
Pictogramă 5 stele

După doar prima întâlnire, am ajuns să recomand platforma asta Psiholog.ro. Mulțumesc pentru rezolvarea promptă a problemelor mele cu stresul și fricile.

Claudiu - 32 ani
Pictogramă 5 stele

Terapeuții noștri au experiență în diverse probleme

Cum funcționează platforma Psiholog.ro

icon-poll

Înregistrează-te!

Te înregistrezi doar cu e-mailul, primești un e-mail cu un link securizat de login către platformă, te programezi și la ora programată te loghezi pe platformă și intri in contact direct din contul tău cu psihologul ales la ora programată!

icon-timetable

Te programezi la un terapeut

Vezi programul psihoterapeuților și detalii despre aceștia, iar în funcție de disponibilitatea psihologilor și preferințele tale, poți alege ziua și ora ce ți se potrivește, efectuezi plata sedinței, si astfel confirmi programarea.

icon-webcam

Începi terapia online

La data și ora programată dă click pe linkul din e-mail primit după înregistrare, loghează-te în contul tau și începe să lucrezi cu psihoterapeutul tău pe problemele ce te frământa.
Confidențial, rapid și sigur!