Psihoterapia ajută la creșterea stimei de sine

Cine se confruntă cu o stimă de sine scăzută, nu-și cunoaște de fapt punctele forte și nu are încredere în ele. 

  • Subaprecierea și încrederea scăzută
  • Lipsa respectului de sine 
  • Lipsa inițiativei și nesiguranța 
  • Nevoia de validare și încurajare continuă

Toate acestea denotă o stimă de sine scăzută. Însă există soluții! 

Stima de sine se construiește pornind de la cunoașterea de sine.

Path
Vezi video

Importanța trio-ului imagine de sine, încredere de sine, iubire de sine

Ce crede o persoană despre sine, ce-și spune despre sine și cum se vede ea pe sine în comparație cu ceilalți duce la formarea stimei de sine. 

Ce gândim despre noi înșine? Ce simțim despre felul în care arătam? Ce anume simțim că putem sau nu putem să realizăm? Asta reprezintă imaginea de sine.

Cum obținem încredere și iubire de sine?

Încrederea de sine  este moștenită din familie și este influențată de felul în care am fost încurajați, validați sau comparați în perioada copilăriei. Ea crește pe măsură ce ne maturizăm. 

Iubirea de sine o moștenim tot din familie și ea se cultivă prin învățare. Este determinată ca fiind atitudinea față de propria persoană: când ne punem pe primul loc, când ne autocriticăm, ce atitudine avem față de eșec. 

Imaginea de sine, încrederea de sine și compasiunea sau iubirea de sine determină nivelul stimei de sine.

Ilustrație reprezentând o sesiune de terapie

Cum ajută psihoterapia la creșterea stimei de sine?

Psihoterapia poate ajuta la îmbunătățirea imaginii de sine și a încrederii în propria persoană. Când o persoană este decisă să schimbe ceva și este dispusă să acționeze pentru modificarea nivelului stimei de sine, suportul unui psiholog poate fi un real ajutor. 

Acesta poate lucra la nivel de credințe limitative și poate ajuta persoana să-și depășească blocajele, crescând nivelul de încredere de sine și imagine de sine.

Testimoniale

Andra, multumesc frumos pentru tot. Mi-a ramas in gand “orice are o solutie, numai moartea nu..! Zi frumoasa

C. - 44 ani
Pictogramă 5 stele

Terapia m-a ajutat să-mi deschid mintea, mi-a arătat faptul că lucrurile pot fi privite din mai multe unghiuri, cu timpul am renunțat la rigiditate și la oamenii toxici din viața mea.

Ciprian V. - 34 ani
Pictogramă 5 stele

După vreo câțiva ani după ce am suferit o traumă, am avut probleme cu mâncarea, am scăzut mult în greutate, am contactat mulți psihologi, până m-am oprit la Andra. Cu blândețea ei, m-a învățat cum să-mi fac din mâncare un prieten de nădejde, să îmi iubesc corpul așa cum este el.

Lavinia E. - 26 ani
Pictogramă 5 stele

După doar prima întâlnire, am ajuns să recomand platforma asta Psiholog.ro. Mulțumesc pentru rezolvarea promptă a problemelor mele cu stresul și fricile.

Claudiu - 32 ani
Pictogramă 5 stele

Terapeuții noștri au experiență în diverse probleme

Cum funcționează platforma Psiholog.ro

icon-poll

Completezi un chestionar

Ne ajută să înțelegem mai bine nevoile tale, pentru a vedea ce tip de terapie ți se potrivește. Toate informațiile sunt confidențiale!

icon-timetable

Te programezi la un terapeut

Vezi programul psihoterapeuților și detalii despre aceștia, iar în funcție de disponibilitatea și preferințele tale, poți alege ceea ce ți se potrivește. Confirmarea programării o realizezi direct din platformă.

icon-webcam

Începi terapia online

Începi să lucrezi cu psihoterapeutul tău pentru a-ți rezolva problemele. Depinde doar de tine să faci un prim pas in procesul de transformare. Viața ta e pe cale să se transforme, tu alegi când începi!