Cine se confruntă cu o stimă de sine scăzută, nu-și cunoaște de fapt punctele forte și nu are încredere în ele.
Ce crede o persoană despre sine, ce-și spune despre sine și cum se vede ea pe sine în comparație cu ceilalți duce la formarea stimei de sine.
Ce gândim despre noi înșine? Ce simțim despre felul în care arătam? Ce anume simțim că putem sau nu putem să realizăm? Asta reprezintă imaginea de sine.
Încrederea de sine este moștenită din familie și este influențată de felul în care am fost încurajați, validați sau comparați în perioada copilăriei. Ea crește pe măsură ce ne maturizăm.
Iubirea de sine o moștenim tot din familie și ea se cultivă prin învățare. Este determinată ca fiind atitudinea față de propria persoană: când ne punem pe primul loc, când ne autocriticăm, ce atitudine avem față de eșec.
Imaginea de sine, încrederea de sine și compasiunea sau iubirea de sine determină nivelul stimei de sine.
Psihoterapia poate ajuta la îmbunătățirea imaginii de sine și a încrederii în propria persoană. Când o persoană este decisă să schimbe ceva și este dispusă să acționeze pentru modificarea nivelului stimei de sine, suportul unui psiholog poate fi un real ajutor.
Acesta poate lucra la nivel de credințe limitative și poate ajuta persoana să-și depășească blocajele, crescând nivelul de încredere de sine și imagine de sine.
Ne ajută să înțelegem mai bine nevoile tale, pentru a vedea ce tip deterapie ți se potrivește. Toate informațiile sunt confidențiale!
Vezi programul psihoterapeuților și detalii despre aceștia, iar înfuncție de disponibilitatea și preferințele tale, poți alege ceea ce ți se potrivește. Confirmareaprogramării o realizezi direct din platformă.
Începi să lucrezi cu psihoterapeutul tău pentru a-ți rezolvaproblemele. Depinde doar de tine să faci un prim pas in procesul de transformare. Viața ta e pe cale săse transforme, tu alegi când începi!