Cum ajută psihoterapia online în caz de depresie?

Depresia este o una dintre cele mai întâlnite probleme globale. 1 din 6 oameni s-au confruntat cel puțin odată în viață cu ea.

Putem identifica depresia, în peste 99% din cazuri, dacă există cel puțin 5 din următoarele semne, pe o perioadă mai mare de 2 săptămâni:  

  • stări de tristețe profundă zi de zi
  • lipsă de energie și diminuarea interesului pentru orice activitate
  • probleme cu somnul - insomnie sau hipersomnie (somn în exces zilnic) 
  • lipsa apetitului zilnic și modificări bruște ale greutății, aparent fără motiv
  • iritabilitatea 
  • sentimente de vinovăție, inutilitate și chiar gânduri sau intenții de suicid 
Path
Vezi video

Toate acestea pot apărea dacă suferim o pierdere, avem o perioadă grea la muncă sau există probleme majore pe plan financiar.

O pierdere majoră poate determina o suferință, poate crea un gol interior imens. Însă, aceste lucruri sunt normale doar în cazuri de doliu. 

Dacă astfel de stări se prelungesc fără a fi suferit o pierdere, cauza este în mod cert depresia. 

Dar acum există și soluții pentru a rezolva depresia!

Împreună cu un specialist, prin terapie personalizată, se poate depăși depresia.

Lupta cu depresia poate fi câștigată doar prin ajutor specializat. Pacienții au nevoie de sprijin în a învăța cum să schimbe percepția asupra lumii.

Trebuie înlocuite cele mai sumbre gânduri cu gânduri pozitive și realiste. Înlocuită tristețea și eliminate obiceiurile negative din viața de zi cu zi.

Ilustrație reprezentând o sesiune de terapie

De ce e importantă psihoterapia în depresie

Orice om are nevoie de sprijin în momente grele din viața lui. 

Psihoterapia depresiei este un proces lung de conștientizare și sprijin, în care un psiholog specializat îl ajută pe pacient să depășească obstacolele și să treacă prin momentele de cumpănă din viața sa.

Testimoniale

Andra, multumesc frumos pentru tot. Mi-a ramas in gand “orice are o solutie, numai moartea nu..! Zi frumoasa

C. - 44 ani
Pictogramă 5 stele

Terapia m-a ajutat să-mi deschid mintea, mi-a arătat faptul că lucrurile pot fi privite din mai multe unghiuri, cu timpul am renunțat la rigiditate și la oamenii toxici din viața mea.

Ciprian V. - 34 ani
Pictogramă 5 stele

După vreo câțiva ani după ce am suferit o traumă, am avut probleme cu mâncarea, am scăzut mult în greutate, am contactat mulți psihologi, până m-am oprit la Andra. Cu blândețea ei, m-a învățat cum să-mi fac din mâncare un prieten de nădejde, să îmi iubesc corpul așa cum este el.

Lavinia E. - 26 ani
Pictogramă 5 stele

După doar prima întâlnire, am ajuns să recomand platforma asta Psiholog.ro. Mulțumesc pentru rezolvarea promptă a problemelor mele cu stresul și fricile.

Claudiu - 32 ani
Pictogramă 5 stele

Terapeuții noștri au experiență în diverse probleme

Cum funcționează platforma Psiholog.ro

icon-poll

Completezi un chestionar

Ne ajută să înțelegem mai bine nevoile tale, pentru a vedea ce tip de terapie ți se potrivește. Toate informațiile sunt confidențiale!

icon-timetable

Te programezi la un terapeut

Vezi programul psihoterapeuților și detalii despre aceștia, iar în funcție de disponibilitatea și preferințele tale, poți alege ceea ce ți se potrivește. Confirmarea programării o realizezi direct din platformă.

icon-webcam

Începi terapia online

Începi să lucrezi cu psihoterapeutul tău pentru a-ți rezolva problemele. Depinde doar de tine să faci un prim pas in procesul de transformare. Viața ta e pe cale să se transforme, tu alegi când începi!