Dependența - motiv al deteriorării relațiilor și a calității vieții

De la o simplă distracție, la o catastrofă. Dependența de orice tip este în foarte multe situații motivul decăderii și a afectării grave a calității vieții. 

Cele mai frecvente dependențe includ:

  • consumul de droguri de mare risc
  • consumul excesiv de alcool
  • jocurile de noroc
  • jocurile video
  • mâncarea

… și multe altele.

Path
Vezi video

Prin repetiție poți dezvolta o dependeță

Indiferent de substanța sau de comportamentul de care este dependentă, o persoană va face orice pentru a-și satisface nevoia. Această tulburare complexă conduce în numeroase cazuri la probleme pe plan personal, dar și profesional. 

Dependența are mai multe etape, începând cu experimentarea sau utilizarea ocazională, trecând la utilizarea obișnuită și în cele din urmă ducând la repetarea unui comportament nociv. Nu toți cei care consumă substanțe sau se angajează în anumite comportamente vor dezvolta o dependență, dar utilizarea prelungită și excesivă crește semnificativ riscul.

Terapia ajută la îmbunătățirea calității vieții

Atunci când începi să îți pierzi identitatea și să regăsești plăcere majoritar în obiceiuri toxice, este posibil să te confrunți cu o dependență. Majoritatea persoanelor au nevoie de multă voință, dar mai ales de sprijin specializat pentru a depăși aceste momente dificile. De obicei, dependențele vin cu consecințe care conduc la scăderea semnificativă a stimei de sine și chiar la depresie. 

Ilustrație reprezentând o sesiune de terapie

Tratează dependența la timp prin terapie

Psihoterapia este o variantă eficientă prin care poți să redescoperi bucuria de a trăi, trecând peste orice tip de dependență. Psihologii dețin cunoștinele necesare și au experiența prin care pot ajuta la îmbunătățirea calității vieții. Gestionarea dependențelor nu este un proces simplu sau rapid, însă este unul necesar pentru a putea duce o viață normală.

Apelează la timp la un specialist, în așa fel încât să menții controlul asupra propriului corp și, mai mult, asupra minții tale. Poți trece cu bine peste orice problemă, atât timp cât, odată ce ai un diagnostic de acest tip, te îndrepți înspre căutarea soluțiilor.

Testimoniale

Andra, multumesc frumos pentru tot. Mi-a ramas in gand “orice are o solutie, numai moartea nu..! Zi frumoasa

C. - 44 ani
Pictogramă 5 stele

Terapia m-a ajutat să-mi deschid mintea, mi-a arătat faptul că lucrurile pot fi privite din mai multe unghiuri, cu timpul am renunțat la rigiditate și la oamenii toxici din viața mea.

Ciprian V. - 34 ani
Pictogramă 5 stele

După vreo câțiva ani după ce am suferit o traumă, am avut probleme cu mâncarea, am scăzut mult în greutate, am contactat mulți psihologi, până m-am oprit la Andra. Cu blândețea ei, m-a învățat cum să-mi fac din mâncare un prieten de nădejde, să îmi iubesc corpul așa cum este el.

Lavinia E. - 26 ani
Pictogramă 5 stele

După doar prima întâlnire, am ajuns să recomand platforma asta Psiholog.ro. Mulțumesc pentru rezolvarea promptă a problemelor mele cu stresul și fricile.

Claudiu - 32 ani
Pictogramă 5 stele

Terapeuții noștri au experiență în diverse probleme

Cum funcționează platforma Psiholog.ro

icon-poll

Completezi un chestionar

Ne ajută să înțelegem mai bine nevoile tale, pentru a vedea ce tip de terapie ți se potrivește. Toate informațiile sunt confidențiale!

icon-timetable

Te programezi la un terapeut

Vezi programul psihoterapeuților și detalii despre aceștia, iar în funcție de disponibilitatea și preferințele tale, poți alege ceea ce ți se potrivește. Confirmarea programării o realizezi direct din platformă.

icon-webcam

Începi terapia online

Începi să lucrezi cu psihoterapeutul tău pentru a-ți rezolva problemele. Depinde doar de tine să faci un prim pas in procesul de transformare. Viața ta e pe cale să se transforme, tu alegi când începi!