Burnout-ul - dușmanul modern al productivității și sănătății noastre

Atunci când o persoană se simte complet extenuată fizic, psihic și emoțional, stresul acumulat a atins cote alarmante și efectul este fără îndoială burnout-ul. 

Cele mai vizibile simptome sunt: 

  • insomniile și stările de epuizare completă
  • delăsarea, lipsa de motivație și neglijarea relațiilor de orice fel
  • sentimentul de inutilitate, lipsa performanțelor și lipsa de sens
Path
Vezi video

Stresul în exces duce la burnout

Dacă anxietatea moderată crește nivelul performanței la muncă, nivelul crescut de stres determină exact opusul. Iar odată instalat burnout-ul, neadresat la timp, poate duce la stări depresive. 

Deși burnout-ul nu este considerat o tulburare psihiatrică, nefiind inclus încă în manualul de diagnostic și clasificare statistică a tulburărilor mintale (DSM), el poate avea consecințe grave.

Burnout-ul poate fi depășit prin psihoterapie

Cel mai greu pas este primul pas. Ulterior, prioritizarea va ajuta persoana în cauză să descopere ce e cu adevărat important și cum să depășească simptomele burnout-ului. 

Manifestarea poate să difere de la persoană la persoană, însă soluțiile sunt mereu aceleași: discuția cu un specialist și sprijinul din partea unui psihoterapeut specializat.

Ilustrație reprezentând o sesiune de terapie

Depășirea burnout-ului prin terapie

Psihoterapia are rol de a oferi claritate și de a ajuta persoanele să redescopere ce e important pentru ele. Psihologul te poate ajuta să îți faci ordine în viață și să depășești obstacolele.

Testimoniale

Andra, multumesc frumos pentru tot. Mi-a ramas in gand “orice are o solutie, numai moartea nu..! Zi frumoasa

C. - 44 ani
Pictogramă 5 stele

Terapia m-a ajutat să-mi deschid mintea, mi-a arătat faptul că lucrurile pot fi privite din mai multe unghiuri, cu timpul am renunțat la rigiditate și la oamenii toxici din viața mea.

Ciprian V. - 34 ani
Pictogramă 5 stele

După vreo câțiva ani după ce am suferit o traumă, am avut probleme cu mâncarea, am scăzut mult în greutate, am contactat mulți psihologi, până m-am oprit la Andra. Cu blândețea ei, m-a învățat cum să-mi fac din mâncare un prieten de nădejde, să îmi iubesc corpul așa cum este el.

Lavinia E. - 26 ani
Pictogramă 5 stele

După doar prima întâlnire, am ajuns să recomand platforma asta Psiholog.ro. Mulțumesc pentru rezolvarea promptă a problemelor mele cu stresul și fricile.

Claudiu - 32 ani
Pictogramă 5 stele

Terapeuții noștri au experiență în diverse probleme

Cum funcționează platforma Psiholog.ro

icon-poll

Înregistrează-te!

Te înregistrezi doar cu e-mailul, primești un e-mail cu un link securizat de login către platformă, te programezi și la ora programată te loghezi pe platformă și intri in contact direct din contul tău cu psihologul ales la ora programată!

icon-timetable

Te programezi la un terapeut

Vezi programul psihoterapeuților și detalii despre aceștia, iar în funcție de disponibilitatea psihologilor și preferințele tale, poți alege ziua și ora ce ți se potrivește, efectuezi plata sedinței, si astfel confirmi programarea.

icon-webcam

Începi terapia online

La data și ora programată dă click pe linkul din e-mail primit după înregistrare, loghează-te în contul tau și începe să lucrezi cu psihoterapeutul tău pe problemele ce te frământa.
Confidențial, rapid și sigur!