Rezolvarea atacurilor de panică prin psihoterapie

Atacul de panică este un episod de frică și disconfort fizic puternic, în care se pot resimți următoarele simptome directe în corp:  

  • Palpitații, ritm cardiac crescut;
  • Transpirație abundentă și frisoane sau bufeuri de caldura.
  • Tremur ori spasme musculare;
  • Senzații de sufocare, “respirație tăiată”;
  • Incomoditate, dureri toracice sau abdominale
  • Senzații de amețeală, de instabilitate, gânduri rătăcite, sau impresia de dispariție;
  • Sentiment de irealitate (derealizare) sau depersonalizare (că ești detașat de tine însuți);
  • Teama că îți vei pierde controlul și că devii nebun sau teama de a nu muri;
  • Senzație de letargie și furnicături

Dacă într-o perioadă mai scurtă de 10 minute se experimentează cel puțin 4 din următoarele simptome, atunci persoana în cauză a suferit un atac de panică.

Path
Vezi video

Mulți oameni nu știu când suferă un atac de panică

Atacurile de panică sau crizele acute de angoasă precedă și provoacă agorafobia - frica nejustificată. de aglomerație și spații deschise. 

Atacurile de panică sunt destul de frecvente, ele afectează un procent mare din populația lumii, dar doar 2% dintre oameni conștientizează.

Cum se poate depăși un atac de panică?

Atacul de panică poate fi depășit cu ușurință dacă persoana învață cum să se comporte în situația de criză. E important cum gândești și cum anume respiri când ai un atac de panică.

Este de ajutor să înțelegi cum funcționează un astfel de episod și să știi cum să își gestionezi emoțiile și să rămâi calm.

Ilustrație reprezentând o sesiune de terapie

Cum ajută psihoterapia în rezolvarea atacurilor de panică?

Dacă o persoană conștientizează că suferă de atacuri de panică frecvente, este important să se adreseze unui psiholog. Psihoterapia îi învață pe oameni cum să-și gestioneze emoțiile și cum să își depășească fricile.

Astfel, persoanele care lucrează cu un psiholog vor putea reacționa calm în situații de criză și vor putea depăși un astfel de episod cu ușurință.

Testimoniale

Andra, multumesc frumos pentru tot. Mi-a ramas in gand “orice are o solutie, numai moartea nu..! Zi frumoasa

C. - 44 ani
Pictogramă 5 stele

Terapia m-a ajutat să-mi deschid mintea, mi-a arătat faptul că lucrurile pot fi privite din mai multe unghiuri, cu timpul am renunțat la rigiditate și la oamenii toxici din viața mea.

Ciprian V. - 34 ani
Pictogramă 5 stele

După vreo câțiva ani după ce am suferit o traumă, am avut probleme cu mâncarea, am scăzut mult în greutate, am contactat mulți psihologi, până m-am oprit la Andra. Cu blândețea ei, m-a învățat cum să-mi fac din mâncare un prieten de nădejde, să îmi iubesc corpul așa cum este el.

Lavinia E. - 26 ani
Pictogramă 5 stele

După doar prima întâlnire, am ajuns să recomand platforma asta Psiholog.ro. Mulțumesc pentru rezolvarea promptă a problemelor mele cu stresul și fricile.

Claudiu - 32 ani
Pictogramă 5 stele

Terapeuții noștri au experiență în diverse probleme

Cum funcționează platforma Psiholog.ro

icon-poll

Înregistrează-te!

Te înregistrezi doar cu e-mailul, primești un e-mail cu un link securizat de login către platformă, te programezi și la ora programată te loghezi pe platformă și intri in contact direct din contul tău cu psihologul ales la ora programată!

icon-timetable

Te programezi la un terapeut

Vezi programul psihoterapeuților și detalii despre aceștia, iar în funcție de disponibilitatea psihologilor și preferințele tale, poți alege ziua și ora ce ți se potrivește, efectuezi plata sedinței, si astfel confirmi programarea.

icon-webcam

Începi terapia online

La data și ora programată dă click pe linkul din e-mail primit după înregistrare, loghează-te în contul tau și începe să lucrezi cu psihoterapeutul tău pe problemele ce te frământa.
Confidențial, rapid și sigur!