Anxietatea - prieten sau dușman?

Sentimentul de angoasă sau anxietate face parte din viața fiecăruia dintre noi. Atunci când experimentezi anxietate nu e întotdeauna ceva rău. 

Anxietatea are ca rol avertizarea cu privire la un pericol. Anxietatea ne face alerți. Cu toate acestea, există situații în care anxietatea  afectează calitatea vieții, atât în plan personal, cât și profesional.

Path
Vezi video

Când să fim atenți la anxietate?

Dacă în ultimele 6 luni o persoană simte o frică excesivă și incontrolabilă. 

Dacă această frică este însoțită de neliniște, oboseală, dificultăți de concentrare și iritabilitate. 

Și dacă există perturbări ale somnului, atunci putem vorbi despre anxietate ca boală.

Însă această afecțiune poate fi soluționată, cu ajutor din partea unui psiholog.

Ce forme de anxietate există?

Ne putem confrunta și cu forme simple de anxietate, care se manifestă ca o frică necontrolabilă, nejustificată și printr-o stare de neliniște apăsătoare. 

Însă, există și forme mai severe, care presupun atacuri de panică. Acestea se manifestă sub formă de crize cardiace de cele mai multe ori, cu respirație grea și senzație de leșin.

Ilustrație reprezentând o sesiune de terapie

Iată soluția atunci când anxietatea ne pune în pericol!

Anxietatea ne poate fi prieten, dacă ne menține sănătoși și ne protejează de pericole, aducându-ne în starea de alertă.

După ce se trece de acest prag și nu mai există niciun pericol real, anxietatea se poate transforma în boală, care afectează semnificativ calitatea vieții.

Aici e momentul să se apeleze la un psiholog. 

Psihoterapia online poate fi o soluție simplă și rapidă pentru a elimina pericolele anxietății în viața de zi cu zi.

Testimoniale

Andra, multumesc frumos pentru tot. Mi-a ramas in gand “orice are o solutie, numai moartea nu..! Zi frumoasa

C. - 44 ani
Pictogramă 5 stele

Terapia m-a ajutat să-mi deschid mintea, mi-a arătat faptul că lucrurile pot fi privite din mai multe unghiuri, cu timpul am renunțat la rigiditate și la oamenii toxici din viața mea.

Ciprian V. - 34 ani
Pictogramă 5 stele

După vreo câțiva ani după ce am suferit o traumă, am avut probleme cu mâncarea, am scăzut mult în greutate, am contactat mulți psihologi, până m-am oprit la Andra. Cu blândețea ei, m-a învățat cum să-mi fac din mâncare un prieten de nădejde, să îmi iubesc corpul așa cum este el.

Lavinia E. - 26 ani
Pictogramă 5 stele

După doar prima întâlnire, am ajuns să recomand platforma asta Psiholog.ro. Mulțumesc pentru rezolvarea promptă a problemelor mele cu stresul și fricile.

Claudiu - 32 ani
Pictogramă 5 stele

Terapeuții noștri au experiență în diverse probleme

Cum funcționează platforma Psiholog.ro

icon-poll

Înregistrează-te!

Te înregistrezi doar cu e-mailul, primești un e-mail cu un link securizat de login către platformă, te programezi și la ora programată te loghezi pe platformă și intri in contact direct din contul tău cu psihologul ales la ora programată!

icon-timetable

Te programezi la un terapeut

Vezi programul psihoterapeuților și detalii despre aceștia, iar în funcție de disponibilitatea psihologilor și preferințele tale, poți alege ziua și ora ce ți se potrivește, efectuezi plata sedinței, si astfel confirmi programarea.

icon-webcam

Începi terapia online

La data și ora programată dă click pe linkul din e-mail primit după înregistrare, loghează-te în contul tau și începe să lucrezi cu psihoterapeutul tău pe problemele ce te frământa.
Confidențial, rapid și sigur!