ADHD - afecțiunea care îți distrage atenția de la lucrurile importante

Tulburarea cu deficit de atenție/hiperactivitate este o tulburare de neurodezvoltare care apare frecvent în copilărie, dar este întâlnită și la adulți. 

Simptomele frecvente în cazul ADHD-ului includ:

  • modele persistente de neatenție
  • hiperactivitate 
  • impulsivitate
  • dificultăți în a menține concentrarea
  • predispoziție la a greși în mod frecvent, luând decizii fără a gândi
  • neliniște excesivă, agitație 
Path
Vezi video

Un liant pentru alte afecțiuni

Atunci când ADHD-ul interferează cu activitățile școlare, cu relațiile interurmane și cu mediul profesional, este timpul să ceri ajutorul specialiștilor. Consecințele tulburării cu deficit de atenție pot să afecteze atât pe plan personal, cât și pe latură profesională. În ultimii ani, copiii sunt tot mai des diagnosticați cu acest tip de tulburare de sănătate mintală, motiv pentru care este nevoie să acționezi în timp util. 

Stima de sine este în pericol atunci când o persoană se confruntă cu dificultăți în managementul timpului, organizare și interacțiune socială. Prin urmare, ADHD poate fi doar un început către alte afecțiuni conexe, dacă nu se intervine încă de la primele simptome. Foarte des, persoanele care nu primesc sprijin pentru tratarea acestei afecțiuni se confruntă și cu depresii sau alte tulburări.

ADHD-ul este tratabil prin terapie

Simptomatologia poate să difere de la o persoană la alta. În cazul copiilor, aceștia pot să fie mereu agitați și incapabili de a rămâne concentrați, în timp ce adulții găsesc dificil să relaționeze normal sau să ducă sarcinile la bun sfârșit, ceea ce îi afectează inclusiv la locul de muncă. Abordarea personalizată este esențială pentru ameliorarea simptomelor și pentru tratarea cauzelor.

Ilustrație reprezentând o sesiune de terapie

Terapia, cheia către o viață mai liniștită

Psihoterapia reprezintă o metodă eficientă de a gestiona ADHD-ul, indiferent de vârstă. Un specialist te poate ajuta să înveți mecanisme prin care să reușești să te integrezi fără probleme în societate, în ciuda diagnosticării cu această afecțiune.

Testimoniale

Andra, multumesc frumos pentru tot. Mi-a ramas in gand “orice are o solutie, numai moartea nu..! Zi frumoasa

C. - 44 ani
Pictogramă 5 stele

Terapia m-a ajutat să-mi deschid mintea, mi-a arătat faptul că lucrurile pot fi privite din mai multe unghiuri, cu timpul am renunțat la rigiditate și la oamenii toxici din viața mea.

Ciprian V. - 34 ani
Pictogramă 5 stele

După vreo câțiva ani după ce am suferit o traumă, am avut probleme cu mâncarea, am scăzut mult în greutate, am contactat mulți psihologi, până m-am oprit la Andra. Cu blândețea ei, m-a învățat cum să-mi fac din mâncare un prieten de nădejde, să îmi iubesc corpul așa cum este el.

Lavinia E. - 26 ani
Pictogramă 5 stele

După doar prima întâlnire, am ajuns să recomand platforma asta Psiholog.ro. Mulțumesc pentru rezolvarea promptă a problemelor mele cu stresul și fricile.

Claudiu - 32 ani
Pictogramă 5 stele

Terapeuții noștri au experiență în diverse probleme

Cum funcționează platforma Psiholog.ro

icon-poll

Înregistrează-te!

Te înregistrezi doar cu e-mailul, primești un e-mail cu un link securizat de login către platformă, te programezi și la ora programată te loghezi pe platformă și intri in contact direct din contul tău cu psihologul ales la ora programată!

icon-timetable

Te programezi la un terapeut

Vezi programul psihoterapeuților și detalii despre aceștia, iar în funcție de disponibilitatea psihologilor și preferințele tale, poți alege ziua și ora ce ți se potrivește, efectuezi plata sedinței, si astfel confirmi programarea.

icon-webcam

Începi terapia online

La data și ora programată dă click pe linkul din e-mail primit după înregistrare, loghează-te în contul tau și începe să lucrezi cu psihoterapeutul tău pe problemele ce te frământa.
Confidențial, rapid și sigur!