Abuzul - sursa nefericii și a traumelor

Abuzul de orice tip are consecințe nefaste asupra dezvoltării personale, dar și asupra relațiilor interumane. O persoană abuzată în copilărie sau în orice alt moment al vieții, riscă să nu aibă parte de o viață împlinită dacă nu își vindecă traumele. Consecințele abuzurilor, indiferent când au avut acestea loc, se pot răsfrânge și asupra generațiilor viitoare.

Cele mai frecvente forme de abuz sunt:

  • fizic 
  • sexual
  • emoțional
  • neglijarea
Path
Vezi video

Abuzul în familie

Din păcate, în unele familii sau cercuri sociale, abuzul într-o formă sau altă devine o rutină, iar cei implicați se adaptează la un context cu impact major asupra relaționărilor și a dezvoltării personale. Atunci când o persoană este supusă în mod constant la violență verbală sau fizică sau la alt tip de abuz, consecințele la nivel emoțional au repercusiuni pe tot parcursul vieții. 

Foarte mulți oameni care au suferit în copilărie de pe urma abuzului au dificultăți în a construi relații sănătoase și se confruntă permanent cu un sentiment de neîmplinire și tristețe. De asemenea, chiar dacă abuzul apare mai târziu în viață, efectele sunt la fel de grave. 

Vindecarea traumelor este posibilă prin terapie

Cu ajutorul unui terapeut fiecare om are șansa să înțeleagă mai bine ce a însemnat abuzul pentru el și poate gestiona traumele rezultate. Primul pas este conștientizarea nevoii de ajutor și înțelegerea faptului că schimbarea poate fi posibilă, cu sprijin specializat. Vindecarea traumelor este posibilă și are efecte foarte bune asupra omului care apelează la ajutorul unui terapeut.

Ilustrație reprezentând o sesiune de terapie

Terapia îmbunătățește calitatea vieții

Majoritatea persoanelor care apelează la terapie pentru a se vindeca în urma abuzurilor suferite se bucură de o calitate semnificativ îmbunătățită a vieții. Prin gestionarea emoțiilor puternice și a temerilor avute, oamenii primesc șansa de a construi relații de familie și profesionale mult mai sănătoase și reușesc să dețină controlul asupra vieții lor.

Testimoniale

Andra, multumesc frumos pentru tot. Mi-a ramas in gand “orice are o solutie, numai moartea nu..! Zi frumoasa

C. - 44 ani
Pictogramă 5 stele

Terapia m-a ajutat să-mi deschid mintea, mi-a arătat faptul că lucrurile pot fi privite din mai multe unghiuri, cu timpul am renunțat la rigiditate și la oamenii toxici din viața mea.

Ciprian V. - 34 ani
Pictogramă 5 stele

După vreo câțiva ani după ce am suferit o traumă, am avut probleme cu mâncarea, am scăzut mult în greutate, am contactat mulți psihologi, până m-am oprit la Andra. Cu blândețea ei, m-a învățat cum să-mi fac din mâncare un prieten de nădejde, să îmi iubesc corpul așa cum este el.

Lavinia E. - 26 ani
Pictogramă 5 stele

După doar prima întâlnire, am ajuns să recomand platforma asta Psiholog.ro. Mulțumesc pentru rezolvarea promptă a problemelor mele cu stresul și fricile.

Claudiu - 32 ani
Pictogramă 5 stele

Terapeuții noștri au experiență în diverse probleme

Cum funcționează platforma Psiholog.ro

icon-poll

Completezi un chestionar

Ne ajută să înțelegem mai bine nevoile tale, pentru a vedea ce tip de terapie ți se potrivește. Toate informațiile sunt confidențiale!

icon-timetable

Te programezi la un terapeut

Vezi programul psihoterapeuților și detalii despre aceștia, iar în funcție de disponibilitatea și preferințele tale, poți alege ceea ce ți se potrivește. Confirmarea programării o realizezi direct din platformă.

icon-webcam

Începi terapia online

Începi să lucrezi cu psihoterapeutul tău pentru a-ți rezolva problemele. Depinde doar de tine să faci un prim pas in procesul de transformare. Viața ta e pe cale să se transforme, tu alegi când începi!