Studii
Formare psihologică
Metode și tehnici utilizate
Descriere personală
Sunt un om care iubeste oamenii si copiii in aceeasi masura, dedicata, cu implicare și pune din sufletul sau atat de mult cat poate în tot ceea ce face; gresește, repara, învața, creste si merge mai departe. Prin acestea simt ca traiesc, sunt vie si exist. Lucrurile pe care le care le fac in viata de zi cu zi sunt la fel de la obisnuite ca în viata fiecaruia- administrative, zilnice, la organizarea unui eveniment sau cele care ma definesc in mai mare masura – o sedinta de terapie, un grup de psihoterapie, o postare, sau o dovada de respect si iubire. Simt ca sunt si trăiesc prin ceea ce fac nu doar pentru alti oameni ci pentru ceea ce inseamna toate acestea pentru mine.
Avem multe intreabri care isi cauta raspuns datorita situatiilor prin care trecem si pe care de cele mai multe ori noi singuri nu reusim nici macar sa putem sa ni le adresam:
“De ce fac asta?”
“De ce am ajuns in punctul de azi al vietii mele?”
“Care este motivul care ma impinge inspre a fi cine sunt si care este motivul care ma conduce, inconstient, catre directii pe care, aparent, nu le pot controla?
“De ce sunt cum sunt si de ce am nevoile pe care le am?”
“De ce intotdeauna fac aceleasi alegeri?”
Toate aceste intrebari au un sens si cred ca fiecare merita sa si le adreseze pentru a fi cat mai constient de propria viata.
Sedintele de terapie nu fac alt ceva decat sa te insoteasca in a-ti adresa aceste intrebari si in a gasi raspunsuri la gandurile, emotiile, corupul lor sau in povestea lor.
Procesul tarapeutic are apoi rolul de a te insoti in a decide ceea ce doresti sa duci mai departe, care sunt lucrurile care doresti sa ramana, care sunt lucrurile care iti doresti sa le spui “ramas-bun”.
Pe parcursul vietii incercam sa gasim raspunsuri la “de ce-uri”: de ce te simiti blocat, anxios, deprimat sau singur. Care este rolul psihoterpiei la gasirea acestor raspunsuri, ei bine, te va ajuta sa constientizezi motivele din spatele emotiilor, starilor pe care le ai sau comportamentelor pe care nu le intelegi, precum dependentele, relatiile toxice pe care la ai, rabufinirile sau reactiile de lupta, fuga sau inghet.
In psihoterapie, unul din lucrurile care sunt abordate cu clientii nostri sunt abilitatea de a-I face sa isi adreseze intrebari si de a fi curiosi in legatura cu ei insisi.
Rolul meu referindu-ma la demersul terapeutic are la baza acceptarea faptului ca persoana din fata mea este diferita fata de mine insami si este valoroasa prin simplul fapt ca exista, indiferent de alegerile facute sau de contextele de viata prin care a trecut sau in care s-a nascut.
Psiholog specializat și acreditat de
![logo colegiul medicilor](https://www.psiholog.ro/wp-content/uploads/2024/02/sigla-colegiul-medicilor-romania-p-500.webp)