Avatar - Lidia Elena Chirilă
15 ANI EXPERIENȚĂ
(3)

Lidia Elena Chirilă

Sunt Lidia Elena Costache (Chirilă), psihoterapeut de familie și cuplu, psiholog clinician cu experiență de peste 15 ani în domeniu.
300RON/ședință
Programează-te acum

Studii

Universitatea Spiru Haret - Bucuresti

Formare psihologică

Psihoterapie clinică
Consiliere psihologică
Psihoterapie integrativă

Metode și tehnici utilizate

Restructurare cognitivă
Terapii scurte centrate pe soluții
Terapia narativă
Terapia doliului

Descriere personală

Sunt Lidia Elena  Costache (Chirilă), psihoterapeut de familie și cuplu, psiholog clinician cu experiență de peste 15 ani în domeniu.

Initial am urmat Facultatea de Agricultură, dar nu aceea era menirea mea, dar am învățat procesele cultivarii si evolutiei de la samanta la roade. Apoi mi-am urmat visul din copilarie, acela de a fi psiholog, Am găsit enorm de multe similitudini între cultura pământului și cultura în sufletul oamenilor și am porint prin a-mi curăța propriul pământ și a învăța cum pot sprijini și alte persoane să își îmbunătățească stilul de viață, iar pentru toate acestea e nevoie de efort, consecvență și perseverentă. Si astfel am devenit un cultivator de emoții, trăiri, sentimente, constientizări, valorificări și extinderi.

Apoi am mai învățat o lecție, că nu e suficient să fii bun profesionist, dacă nu formezi la rândul tău noi vlăstare care să ducă mai departe aceasta menire, și astfel am ajuns și profesor asociat în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

De-a lungul timpului am lucrat în evaluarea copiilor cu tulburări de comportament sau întârzieri în dezvoltare, am experiența în abordarea adolescenților precum și adulților și în intervenția sistemică de cuplu.

Dar evoluția nu se opresteaici, si voi deschide un urmator capitol, si anume acela de a activa in mediul online si asta pentru a desavarsi profesia si menirea mea in lume. Odata cu trecerea anilor s-a constatat ca nevoia de cunoastere si autocunoastere a crescut in mod semnificativ dupa ce totul a stat untr-un con de umbra. Odata cu valul de informatii pe mediul online si nu numai, a aparut si haosul, nu mai stii ce sa citesti, pe cine sa asculti, cui sa ii dai crezare si mai mult, odata ca ai aflat toate informatiile, ce faci cu ele?

Este firesc sa apara si revolta. E firesc sa vina personae sa spuna: m-am saturat, nu mai pot, nu stiu cum sa fac….pentru ca orice proces de invatare si acesta este lent si are nevoie de efort, perseveranta si obiective clar stabilite. Pentru a invata lucrurinoi si a te dezvata de cele vechi, vine cu dorinta de a intelege, cu incercarea, cu nereusita, dareste important sa nu renuntam. Sa nu renuntam la acest drum chiar daca este unul anevoios, uneori cu urcusuri si coborasuri.

Psiholog specializat și acreditat de

logo colegiul medicilor

Cu ce te pot ajuta

Depresie
Stres
Burnout
Anxietate
Încredere scăzută
Tristețe
Singurătate
Sexualitate și relații
Furie
Motivație
Traumă